Mistgenerator

Het is halfvier in de ochtend. Een auto ramt de pui van uw zaak. Het alarm gaat af, maar de inbrekers slaan razendsnel hun slag. Enkele minuten later zijn ze verdwenen. Met de buit. Uw zaak is een en al ravage en er is voor veel geld aan buit meegenomen. De politie die na 10 minuten arriveert heeft het nakijken.

Een inbraak: het kan u overkomen. Maar laat u het zover komen als nu vaak gebeurt? Met de STRATUS mistgenerator kunt u rekenen op een heel ander scenario.

Het is halfvier in de ochtend. Een auto ramt de pui van uw zaak. Het alarm gaat af en gelijktijdig wordt de STRATUS mistgenerator geactiveerd. Binnen enkele seconden staat uw hele zaak in een ondoordringbare mist. De inbrekers zien geen hand voor ogen en druipen zonder buit af.

De schade blijft beperkt tot vernielingen aan uw gevel. Uw verkoop kan diezelfde dag nog gewoon doorgaan.

Inbrekers uitgerookt door mistgenerator

Afgelopen nacht kreeg een juwelier uit Twello de schrik van zijn leven. Er werd ingebroken in zijn zaak. Toen hij er aankwam hadden de inbrekers al de benen genomen zonder de buit. De kraak was zinloos geworden door een slim alarmsysteem. Een razendsnelle mistgenerator zorgde er namelijk voor dat de inbrekers werden uitgerookt.

Deze reportage was te zien op RTL4 in het programma “4 in het land” op vrijdag 24 februari 2006.

Werking mistgenerator

De STRATUS mistgenerator is ontworpen als beveiligingsinstrument bij een inbraak. Aangesloten op een alarminstallatie is het een sterk wapen tegen inbrekers. Zodra het alarm afgaat wordt het apparaat geactiveerd en vult het de ruimte waarin het is geplaatst met een ondoordringbare onschadelijke mist. Hierdoor wordt het zicht in zeer korte tijd verminderd tot 40 cm. begeef je je in zo'n ruimte dan verlies je je oriëntatie en zal de weg terug moeilijk te vinden zijn.. Daarom zal de inbreker de ruimte niet ingaan omdat voor hem geen succes is weggelegd.

Natuurlijk herkent de STRATUS mistgenerator geen vals of loos alarm. Zij is er voor gemaakt bij elk alarm haar werk te verrichten. En daar luistert ze getrouw naar. Mocht dit per ongeluk gebeuren dan is het een kwestie van geforceerd ventileren en na 10 tot 15 minuten is de mist verdwenen.

 

Mocht de inbreker denken het apparaat uit te kunnen schakelen door de stroomtoevoer af te sluiten of kortsluiting te veroorzaken dan heeft hij het mis. 2 sterke accu’s zorgen voor een back-up van het systeem, dat op deze wijze werkzaam blijft tot ca. 1 uur na stroomuitval. Na deze tijd zal het apparaat blokkeren omdat de temperatuur in het toetel te ver is gedaald om een goede werking te garanderen.

Uiteraard is het apparaat voorzien van de mogelijkheid een storing of sabotage te melden via de centrale van het alarm. Het verdient aanbeveling het apparaat minimaal 40 cm boven de vloer te plaatsen. Dit in verband met een gelijkmatige verspreiding van de mist in de ruimte.

De mist die uit het apparaat komt is warm. Warme lucht stijgt. Dat betekent dat de mist eerst naar het plafond zal stijgen en daarna door de afkoeling zich verspreidt in de rest van de ruimte. elk apparaat kan aangesloten worden op beveiligingsapparatuur die in verbinding staat met de meldkamer. Zodra een melding bij de meldkamer binnenkomt van inbraak kan deze de brandweer informeren over deze calamiteit. Hiermee wordt voorkomen dat er onnodig uitgerukt wordt.

Plaatsing

Plaats het apparaat altijd zodanig dat een inbreker meteen verrast word door de mist. De mist moet hem niet insluiten maar weren. Het beste is dus daar waar de meest waarschijnlijke plaats is dat de inbreker binnenkomt een gordijn van mist op te trekken.

Kan het apparaat alleen in een kast geplaatst worden zorg dan voor voldoende ventilatie. Staat het apparaat achter een wand dan kan de spuitmond met maximaal 10cm verlengd worden.

De STRATUS mistgenerator is geschikt voor ruimten van ca. 100m2 of 250m3. Door middel van een dip-switch kan de duur van de uitstoot geregeld worden in stappen van 10 seconden. Is de ruimte groter dan boven beschreven dan dienen meer generatoren ingezet te worden.

Vloeistof

De mist die de STRATUS mistgenerator verbruikt is onschadelijk en bestaat uit 2 glycolen en water.  Door de goede verdamping blijft er nagenoeg geen residu achter mits binnen 1 uur geventileerd.

Specificaties


Artikel Eigenschappen
Stratus® ST 25
Afmetingen (LxBxH) 360x342x270 mm
Gewicht 21,4 Kg
Spanning 220 V
Vermogen 1000 W
Verbruik per 24uur 0,5 KW/h
Back-up 2 accu’s 12V-1,2 Ah
Pomp 2x 24V – 48W
Stand-by tijd bij uitval netspanning ca. 1,5 uur
Aansturing van alarm alleen na scherpstelling d.m.v. NO contact
Sabotagecontact en storingmelding aanwezig (NC contacten)
Vloeistof inhoud 1 liter
Aantal uitstoten per liter ca. 4 ( bij uitstootduur van 40 sec.)
Uitstootduur instelbaar van 10 tot 40 sec
Geschikt voor ruimten tot ca. 250 m3
Procesbewaking d.m.v. microprocessor voor bewaking van functies en aansturingen
Vloeistof B-Plus
Monopropyleen glycol
Triethyleen glycol
Gedestilleerd water

Met een mistgenerator voorkomt u de diefstal van uw waardevolle bezit of winkelvoorraad. Het is de perfecte uitbreiding op een al reeds bestaand alarmsysteem waar de mist installatie ook op aangesloten kan worden.

Voor een optimale werking van uw installatie is maatwerk essentieel. Tevens denken wij graag met u mee voor de juiste installatie en aansluiting voor u.