Ramkraak juwelier Steenbergen strandt in mistwolk

dinsdag 20 september 2011 | 08:52

STEENBERGEN - Aan alles hadden de vier ramkrakers dinsdagmorgen gedacht.

Uit het oude veilinggebouw in Steenbergen namen ze een verreiker (soort heftruck) mee en stuurden die naar juwelierszaak Broekhuis in de Grote Kerkstraat. Daar ramde rond half vijf de bestuurder de voorgevel. Onmiddelijk daarop renden drie gemaskerde mannen uit een auto de winkel in.

De juwelendieven verkeken zich lelijk op een generator, die binnen tien tellen de hele winkel in een mistwolk veranderde. De buit bleef beperkt tot de voorste vitrinekasten. Eigenaar Dirk Broekhuis schat de waarde van de gestolen juwelen niet hoog in, maar zit wel met een forse schadepost aan zijn pand.

Broekhuis

De daders zijn met de auto op de vlucht geslagen. Elf jaar geleden was juwelier Broekhuis ook doelwit van ramkrakers. Toen werd de pui ingereden met een luxe auto. Daarna liet Broekhuis rampaaltjes voor zijn winkel plaatsen en een mistgenerator plaatsen."Meer kan ik aan beveiliging niet doen, anders kan ik de veiligheid van mijn eigen mensen niet meer waarborgen. En dat is me meer waard dan alle juwelen bij elkaar."

Bron: BNDeStem.nl 20-09-2011

Met een mistgenerator voorkomt u de diefstal van uw waardevolle bezit of winkelvoorraad. Het is de perfecte uitbreiding op een al reeds bestaand alarmsysteem waar de mist installatie ook op aangesloten kan worden.

Voor een optimale werking van uw installatie is maatwerk essentieel. Tevens denken wij graag met u mee voor de juiste installatie en aansluiting voor u.