Recensies vervolg

Mistmachine verjaagt overvallers juwelier in Tiel

Geplaatst op: zaterdag 28 mei 2011

Zaterdagochtend 28 mei om 11.20 uur vond er een gewapende overval plaats op een juwelier op de Markt in Tiel. Niemand raakte daarbij gewond. De politie is op zoek naar getuigen. Twee mannen kwamen zaterdagmorgen de winkel in en bedreigden het personeel en de bezoekers met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Eén van de medewerkers van de winkel kon een mistmachine activeren, waardoor de verdachten niets meer konden zien en de winkel uitvluchtten. De daders vertrokken met een nog onbekende buit op een motor. De motor lieten ze op de hoek van de Eerste Achterstraat met de Tweede Achterstraat achter. Zij zijn verder gevlucht in twee auto’s en reden de A15 op in de richting van Rotterdam. Eén van de auto’s, een blauwe Seat Ibiza (79-RT-JX) is bij Geldermalsen de snelweg afgegaan. De andere auto, eveneens een Seat Ibiza, maar grijs van kleur, verliet de snelweg bij Deil. De politie is direct na de melding een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben dat het onderzoek naar deze overval kan helpen. Is u mogelijk enkele uren of zelfs dagen vóór de overval of direct erna iets opgevallen in de omgeving van de Markt of heeft u de motor die de daders gebruikten al eerder zien staan in de buurt van de Eerste Achterstraat en de Tweede Achterstraat? Neem dan contact op met het Overvallenteam van Politie Gelderland-Zuid via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven, via 0800-7000.

 

Bron Telegraaf 28 mei 2011

VELUWE

Rookgordijn verrast ramkrakers

PUTTEN - Een rookmachine heeft er voor gezorgd dat een ramkraak op een drogisterij in Putten donderdagnacht zonder buit bleef.

Volgens de politie reden de dieven met een auto de winkelpui aan diggelen. Eenmaal binnen werden ze verrast door een machine die in de zaak in een mum van tijd een rookgordijn optrok. Ze vertrokken zonder iets mee te nemen.

Winkeliers zetten vaker met succes rookmachines in tegen ramkrakers.

(bron omroep Gelderland 11-4-2008)

Veluwe

Terug naar... Recensies

Logo