Mistgenerator

Werking

 

De STRATUS mistgenerator is ontworpen als beveiligingsinstrument bij een inbraak. Aangesloten op een alarminstallatie is het een sterk wapen tegen inbrekers. Zodra het alarm afgaat wordt het apparaat geactiveerd en vult het de ruimte waarin het is geplaatst met een ondoordringbare onschadelijke mist. Hierdoor wordt het zicht in zeer korte tijd verminderd tot 40 cm. begeef je je in zo'n ruimte dan verlies je je oriëntatie en zal de weg terug moeilijk te vinden zijn.. Daarom zal de inbreker de ruimte niet ingaan omdat voor hem geen succes is weggelegd.

Natuurlijk herkent de STRATUS mistgenerator geen vals of loos alarm. Zij is er voor gemaakt bij elk alarm haar werk te verrichten. En daar luistert ze getrouw naar. Mocht dit per ongeluk gebeuren dan is het een kwestie van geforceerd ventileren en na 10 tot 15 minuten is de mist verdwenen.

 

Mocht de inbreker denken het apparaat uit te kunnen schakelen door de stroomtoevoer af te sluiten of kortsluiting te veroorzaken dan heeft hij het mis. 2 sterke accu’s zorgen voor een back-up van het systeem, dat op deze wijze werkzaam blijft tot ca. 1 uur na stroomuitval. Na deze tijd zal het apparaat blokkeren omdat de temperatuur in het toetel te ver is gedaald om een goede werking te garanderen.

Uiteraard is het apparaat voorzien van de mogelijkheid een storing of sabotage te melden via de centrale van het alarm. Het verdient aanbeveling het apparaat minimaal 40 cm boven de vloer te plaatsen. Dit in verband met een gelijkmatige verspreiding van de mist in de ruimte.

 

De mist die uit het apparaat komt is warm. Warme lucht stijgt. Dat betekent dat de mist eerst naar het plafond zal stijgen en daarna door de afkoeling zich verspreidt in de rest van de ruimte. elk apparaat kan aangesloten worden op beveiligingsapparatuur die in verbinding staat met de meldkamer. Zodra een melding bij de meldkamer binnenkomt van inbraak kan deze de brandweer informeren over deze calamiteit. Hiermee wordt voorkomen dat er onnodig uitgerukt wordt.

 

 

U heeft al een all-inclusive mistgenerator vanaf € 1,30 ex btw per dag .

 

 

Terug naar Mistgenerator pagina...

Logo